We zijn vertrokken!

10 deelnemers namen op 23 september deel aan de eerste leergroep van het project GE-START | EN AVANT.

Samen zullen ze van september tot juni hun sociale competenties in kaart brengen en versterken. Dit gebeurt aan de hand van werkgroepleren en een leergroep/intervisie.

Waarom is het voor de deelnemers zo boeiend om deel te nemen aan dit project? We laten hen graag zelf aan het woord.

Abdul (werkt als Toeleider voor Pin vzw en OCMW Leuven): ‘In mijn job als toeleider help ik anderstalige nieuwkomers de weg te vinden naar het aanbod in Leuven. Ik ben zelf erkend vluchteling en sedert vijf jaar in België. Wegens persoonlijke omstandigheden is het voor mij niet mogelijk om te kiezen voor een modeltraject. Voor mij is GE-START een goede manier om op een rustig tempo kennis te maken met het hoger onderwijs. Daarna wil ik graag een bachelor behalen binnen een sociale opleiding’.

Anja & Melissa (werken bij gemeente Anderlecht in de kinderopvang): ‘Wij willen op het werk doorgroeien naar een functie als verantwoordelijke. Daarvoor hebben we een bachelordiploma nodig. GE-START biedt ons de mogelijkheid om de kennis en ervaring die we al hebben in kaart te brengen en te erkennen. Zo kunnen we via een EVC-procedure mogelijk een aantal vrijstellingen verzamelen en wordt een bachelorpleiding wat lichter.’

Bruce (opvoeder en begeleider bij Tonuso, bijzondere jeugdzorg): ‘Ik wil jongeren doen groeien. Ik werk heel graag met mensen. Vanuit mijn verleden in de bijzondere jeugdzorg wil ik jongeren die hetzelfde traject afleggen graag verder helpen. Ik ben in mijn thuisland niet naar school kunnen gaan, maar heb hier veel kansen gekregen, die ik ook wil kunnen doorgeven aan anderen. Op termijn wil ik graag een bachelordiploma behalen. GE-START is een goede kennismaking met het hoger onderwijs.’

Verdere vragen over het project of interesse om deel te nemen? We starten ook in januari nog een leergroep op!

Op 26 oktober, 9 november en 23 november kan je deelnemen aan een online informatiesessie. Inschrijven kan via deze link.

Meer info via ken.vanroose@odisee.be en via www.gestart.brussels.